المقادير
- خلطه العصفر لليمون من العطار
- ليمون اصفر وتكون الحبه كبيره شويه
- ملح شطه حسب الرغبه
الطريقه
- نسخن ماء الى الغليان
- نضع به الليمون بعد غسله
- ننتظر الى ان يغلى الماء غلوه وهو به الليمون (احزرى ان يتهرى)
- نسكب الماء ونتركه يبرد
- نشق الليمونه اربع بحيث تكون متصله عند طرف والصغيره نقسمها اتنين وتكون متصله برده عند طرف
- نعمل خلطه العصفر +ملح+الشطه
- نحشى بيها الليمونه ومانكترش
- نضع فى البرطمان ونضغط بايدينا جامد هو هينزل ميته
- نملى كل البرطمان ويكون مضغوط اخر حاجه عشان ميته تنزل وتكون مغطياه
- بس نضع طبقه زيت وممكن ترشى طبقات خفيفه من الخلطه او الملح فقط
وممكن تعملى طبقات ليمون وطبقات جزر مبشور
نغطى البرطمان كويس جدا ونتركه 10 ايام اسبوعين بالكتير وبعد كده عنيه فى التلاجه
نغطى البرطمان كويس جدا ونتركه 10 ايام اسبوعين بالكتير وبعد كده عنيه فى التلاجه
الأحد 8 مارس 2015 - 12:01 من طرف امير الاحزان
» ادارة الرتب
الجمعة 17 يناير 2014 - 9:53 من طرف امير الاحزان
» ؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤ
الأربعاء 26 سبتمبر 2012 - 3:18 من طرف امير الاحزان